onsdag 7. september 2011

Suksess på kakefatet!

Av og til
er det godt med noko søtt
og av og til
er det søtt med noko godt.

I dag føler eg for å finne fram den gamle mandelkverna, Mouli-Julienne, eg fann i ein av kjøkkenskuffene her i Gamlehuset og setje i gong med ei suksessterte!


Det er då torsdag... Prøv du også!

Botn:
6 eggekviter
1 dl sukrin, fruktose eller sukker

250 g knuste hasselnøt og mandler
Krem til toppen:
5 eggeplommer
1 dl kremfløyte
1 dl sukrin, fruktose eller sukkerukrin
1 ts vaniljesukker
150 g meierismør

Pisk eggekvitene og sukrin til blandinga er stiv, tilset så de knuste nøtene. Vend forsiktig inn nøtene slik ikkje eggekvitekremen fell saman. Klypp til bakepapir til form (24 cm). Steik på 160 grader nederst i omnen, i 35-40 minutter.

Ha eggeplommene, fløyten, sukrin og vaniljesukker i ei panne på svak varme. Rør rundt heilt til blandinga boblar litt. Ta panna til side. Avkjøl nokre minutt og rør inn meierismøret. Set gjerne fyllet i kjøleskapet til kremen er høveleg tjukk til å smøre på kaka.

Ynskjer du pynt, kan du gjerne rive over 70% sjokolade.

Og så er det berre å setje over kaffien!

Ingen kommentarer: