tirsdag 3. september 2013

Enkel foccacia

Leite - leite - leite
KVAR er den?

Verdas beste
foccacia-oppskrift!


For nokre år sidan fann eg denne oppskrifta på bloggen somminedagerer.blogspot.com. No er bloggen kun tilgjengeleg for inviterte lesarar, og eg trudde oppskrifta var vekke for alltid... HELDIGVIS dukka den etter litt målretta nettsøking opp igjen.

1 kg mel

20 gram salt

1 pakke fersk gjær

1 liter lunkent vann

Bland alt saman, og lat det heve på ein lunt stad i cirka 30 minutter.
Hell deretter deigen over i ei stor langpanne med bakepapir.
Fordel deigen jamnt utover. Tøm deretter ei liten mengde med olivenolje her og der over deigen. Strø til slutt over med grovt havsalt eller maldonsalt.
Sett direkte inn i varm ovn på 250 grader. Steik i 25 minutter til overflata er gyllen.

Det enkle
ER verkeleg
ofte det beste!

Ingen kommentarer: