lørdag 18. juni 2011

Verdas beste foccacia

Foccacia er eit fantastisk bakverk - kjapt å lage og passar til alt. Særleg i desse salat - og grilltider! På bloggen Som mine dager er har eg funne det eg trur må vera


Brødet smakar himmelsk, og er utruleg lett å lage!

Her er kortversjonen av oppskrifta:

50 gr fersk gjær
1 ltr vatn
20 gr salt
1 kg kveitemjøl



 Bland fyrst gjær og lunka vatn. Ha i saltet.
Rør i mjølet. Blandinga skal vera veldig klissete!
Legg over plastfolie, og lat stå til heving i 30 minutt.
Deigen hevar seg MYKJE, så bruk ein stor bolle!

Brei det heile jamnt ut over ei langpanne med bakepapir i.
Sprinkle over med olje, og strø på 1 ss med grovt salt.
Steik i 25 minutt på 250 grader.

Lukke til!

1 kommentar:

Vibeke sa...

nammmmm! takk for at du deler, DEN skal prøves : )

ønsker deg en finfin søndag,
klem